کد خبر: ۷۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸- 14 July 2021
ویژه‌نامه "سخنگوی صادق و امین"-۱

یادداشت اختصاصی مدیرعامل ایرنا| کدخدایی و «نگهبانی» از مرزهای ادب و اخلاق

محمدرضا نوروزپور مدیرعامل خبرگزاری ایرنا طی یادداشتی نوشت: آقای کدخدایی دست کم در این سالهای سخنگویی ترکیبی از دانش و اخلاق و چهره‌ای مردمی را ارائه داده است.

یادداشت اختصاصی مدیرعامل ایرنا| کدخدایی و «نگهبانی» از مرزهای ادب و اخلاق

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، محمد رضا نوروزپور مدیرعامل خبرگزاری ایرنا طی یادداشتی با اشاره به خدمات دکتر عباسعلی کدخدایی در حوزه رسانه‌ای شورای نگهبان نوشت: آقای کدخدایی دست کم در این سالهای سخنگویی ترکیبی از دانش و اخلاق و چهره‌ای مردمی و خدمتگزار از یک استاد تمام دانشگاه تهران و سخنگوی یکی از حساس‌ترین نهادهای نظام ارائه داده است.

متن کامل این یادداشت به شرح ذیل است:

دوره نسبتا طولانی خدمتگزاری دکتر عباسعلی کدخدایی در شورای نگهبان به پایان رسیده است. فرصت مناسبی است تا فارغ از ارتباط و بستگی ایشان با نهاد ارزشمند و کلیدی شورای نگهبان، مطالبی، صرفا در خصوص مشی و سلوک فردی و شخصیتی ایشان و نه از آوردگاه سیاسی، خصوصا با اصحاب رسانه بیان شود.

بدون تردید، از آنجا که شورای نگهبان یکی از مهمترین نهادهای فرادستی در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی است و همواره مورد تایید امام امت (ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است، هرگونه ایفای نقش در این نهاد نیز به تناسب وظیفه خطیر «نگهبانی» از قانون اساسی و شرع مقدس در برگیرنده حواشی، انتقادات، قضاوت‌ها، حملات و تخریب هایی از طرف دوست و دشمن است که جناب کدخدایی نیز در این سال‌ها از آن بی‌بهره نبوده است. چرا که به هرحال ایشان از دهه ۸۰ تا کنون به تناوب در شورای نگهبان حاضر بوده و مسئولیت‌های مختلفی را تجربه کرده است؛ از عضویت در جمع حقوقدانان تا قائم مقامی دبیر، معاونت اجرایی و این اواخر سخنگویی شورا.

خود بنده از احراز صلاحیت نشدن معدودی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر و خصوصا احدی از آنها که رهبر معظم انقلاب هم به آن اشارت صریحی داشتند، به شدت ناراحت و غصه دار شدم و انتقاداتی داشتم که برخی از آنها با حفظ شأن و جایگاه شورای محترم نگهبان در خبرگزاری جمهوری اسلامی منعکس شد.

بدون شک سایر رسانه ها و جریان های سیاسی نیز انتقادهایی به عملکرد نهاد نگهبان قانون اساسی داشته و دارند اما اکنون که جناب آقای کدخدایی در حال خداحافظی با سخنگویی شورای نگهبان هستند، گلایه گذاری‌ها و نق زدن‌های سیاسی را کنار می‌گذارم و چند سطری در خصوص شخص ایشان و روش تعامل‌شان در مواجهه با اصحاب رسانه بیان می‌کنم.

در طی این سالها مشی و سلوک و سبک رفتار و برخی خصائص ویژه اخلاقی جناب ایشان در تعامل با رسانه‌ها و اهالی خبر زبانزد بوده است. این موضوع از جهات مختلفی مهم است. بدیهی ترین آن این که اگر جز این بود، شورای محترم نگهبان سوای از تحمل انتقادات و فشارهای سیاسی مرسوم، متحمل برخی حواشی و انتقادات و فشارهای غیرسیاسی غیرمرسوم و متاثر از رفتار ناهنجار سخنگویی هم می‌شد. اما پاسخگویی مسئولانه ایشان به رسانه‌ها با چاشنی صبر و حوصله و شفافیت، مزین بودن به متانت در موضع گیری، در دسترس خبرنگاران حوزه ای (Beat Reporters)بودن، خوش رویی، طفره نرفتن از پاسخ، سرِکار و معطل نگذاشتن خبرنگاران و تواضع همیشگی در برابر روزنامه نگاران سبب شد نه تنها فشارها و انتقادات مضاعف و غیرسیاسی بر شورای نگهبان بار نشود بلکه بعضا برخی فشارهای سیاسی هم کاسته یا تعدیل شود.

آقای کدخدایی دست کم در این سالهای سخنگویی ترکیبی از دانش و اخلاق و چهره‌ای مردمی و خدمتگزار از یک استاد تمام دانشگاه تهران و سخنگوی یکی از حساس‌ترین نهادهای نظام ارائه داده است. تصویری که از دکتر کدخدایی فراتر از موقعیت رسمی ایشان، در ذهن اهالی رسانه به یادگار می‌ماند، محل اشاره و ارجاع خواهد بود و مختصات مناسبی از تعامل یک مقام برجسته حکومتی با خبرنگاران ترسیم خواهد کرد.

برخی از رسانه‌‌ها از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی، در سال‌های اخیر اگرچه منتقد برخی تصمیم‌های شورای نگهبان بوده و هستند، اما هرگز احساس نکردند که سخنگوی محترم این شورا، سلایق و نظرهای شخصی خود را در ارتباطات رسانه‌ای دخالت داده و برخوردی گزینشی و جناحی با رسانه‌ها داشته است.

دکتر کدخدایی بویژه در دوران ۵ ساله اخیر، به واقع نقش انتقال امانت دارانه مواضع و تصمیم‌های جمعی اعضای شورای نگهبان را برعهده داشته و رویکردی، معتدل، دلسوزانه و در تراز یک نهاد حساس، پیگیری می‌کرد.

در مجموع منش اخلاقی مثال زدنی دکتر کدخدایی در تعامل با رسانه‌ها خصوصا با خبرگزاری جمهوری اسلامی، نه تنها نمونه یک سخنگوی تراز انقلاب اسلامی، بلکه تراز رفتار مناسب سایر مسئولین حکومتی است که انتظار می‌رود در جانشین ایشان و در منش و روش سایر مسئولان کشور نیز هویدا شود و تبدیل به یک الگو شود؛ موضوعی که در شرایطی جنگ روانی-رسانه‌ای اخیر، نیاز مبرم همه ارکان حاکمیت است.

ایرنا برای آقای کدخدایی در هر جایگاهی آرزوی توفقیق و سلامتی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۵ شهریور ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: روش مدیریتی شهیدان رجایی و باهنر الگوی حل مشکلات کشور است / تأکید بر حفظ اتحاد و خدمت بی‌وقفه

اظهارنظر فقهای شورای نگهبان درباره بخشنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی؛ تأثیر مصوبه اصلاحی سازمان در رفع ایرادات شرعی

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: کودتای ۲۸ مرداد درس و عبرت است؛ اتکا به آمریکا موجب سقوط افراد و بیچارگی کشور‌ها خواهد شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۹ مرداد ۱۴۰۴

لایحه سند الحاقی اصلاح موافقتنامه حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای بین دولت ایران و بلاروس تایید شد

بررسی اساسنامه شرکت مدیریت دارایی‌های شبکه بانکی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۰ مرداد ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حماسه اربعین چراغ راه حق‌طلبان جهان است/ اشغال کامل غزه و خلع سلاح حزب‌الله خیالی خام است

دکتر کدخدایی: روزی تاریخ خواهد پرسید: او کجاست؟ او کجاست؟ ترامپ کجاست؟

پربازدید ها

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: کودتای ۲۸ مرداد درس و عبرت است؛ اتکا به آمریکا موجب سقوط افراد و بیچارگی کشور‌ها خواهد شد

لایحه سند الحاقی اصلاح موافقتنامه حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای بین دولت ایران و بلاروس تایید شد

بررسی اساسنامه شرکت مدیریت دارایی‌های شبکه بانکی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۰ مرداد ۱۴۰۴

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۹ مرداد ۱۴۰۴

اظهارنظر فقهای شورای نگهبان درباره بخشنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی؛ تأثیر مصوبه اصلاحی سازمان در رفع ایرادات شرعی

آیت‌الله جنتی: روش مدیریتی شهیدان رجایی و باهنر الگوی حل مشکلات کشور است / تأکید بر حفظ اتحاد و خدمت بی‌وقفه

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۵ شهریور ۱۴۰۴